Review: MAC Blot Powder Pressed

Al een tijdje was ik op zoek naar een poeder die er voor zorgt dat mijn gezicht niet gaat glanzen. Vooral in de zomer heb ik snel last van een glanzend gezicht. Ik ergerde me hieraan en vroeg hulp aan een make- up artist bij MAC. Zij raadde me dit matterend poeder aan.


Volgens Mac is het Blot Powder Pressed " Een uniek poeder dat hoofdzakelijk ontwikkeld werd om het glimmen van de huid te controleren zonder kleur of textuur toe te voegen. Zorgt ervoor dat de foundation zich vasthecht aan de huid  en creëert een mooie finish. Voor professioneel gebruik en voor touch- ups. Blod powder bevat moca en silica om overtollig talg te absorberen en glimmen van de huid tegen te gaan. Kan met het bijgeleverde sponsje aangebracht worden of met een poederkwast zoals de #129 Powder/Blush Brush. Ideaal voor een snelle touch- up van de Studio Fix Powder + foundation.". Ik kocht het poeder in de kleur Medium, maar het oogt redelijk transparant. Het poeder is ook verkrijgbaar in de kleuren: Light, Medium Dark, Dark en Deep Dark. De inhoud is 12 gram en kost 25 euro.


De verpakking is zwart met binnenin een spiegeltje en een sponsje. Met het sponsje kun je het product aanbrengen of je kunt kiezen voor een andere poederkwast. Ik breng het poeder aan met de buffing brush van real techniques, review Wanneer ik het poeder ergens mee naartoe neem, gebruik ik het bijgeleverde sponsje. Ik vind de verpakking erg handig, eenvoudig, strak en mooi! 


Tip: laat het sponsje steeds in het doosje zitten, zo voorkom je beschadiging van het product.


Mijn mening: 
Ik ben zeer tevreden van het Blot Powder! Mijn gezicht gaat minder rap glanzen wanneer ik het poeder. Ook vind ik dat het poeder er goed voor zorgt dat mijn foundation en concealer urenlang blijft zitten. Ik vind de verpakking ook heel erg mooi en handig. Ik zou het poeder zeker opnieuw kopen.

Pluspunten: 
  • Kwalitatieve en handige verpakking 
  • Bevat een sponsje 
  • Bevat een spiegeltje 
  • Fixeert make- up 
  • Matteert 
Minpunten: 
  • De prijs, 25 euro 
Bedankt voor het lezen!
Groetjes,
Janne