Tips voor een regenachtige dag

Ach België toch. Je zal het maar weer voorhebben dat er tijdens de vakantie (of weekend) tonnen druppels uit een donker bewolkte lucht vallen. Weg met de leuke lenteuitstapjes...


Maar niet getreurd! Het binnenblijven lijkt misschien niet zo entertainend, maar met een beetje moeite kun je het even leuk maken en hoef je je niet te vervelen. Hier zijn enkele activiteiten die je gerust binnen kan doen.

 Picknick in je living 
Je had een picknick gepland in het park maar die valt in het water? Geen probleem, verplaats die gewoon in je living. Leg een grote deken in het midden en zorg voor alle benodigdheden. Maak het romantischer door de ruimte te versieren met kaarsjes en leuke achtergrondmuziek. Voordeel: Ben je messen/beleg/drank vergeten, loop dan simpelweg naar je keuken :)


Experimenteren met eten 
Neem de tijd om een nieuw, uitdagend gerecht uit te proberen. Geen probleem als het mislukt, je kunt altijd opnieuw beginnen. Ook voor de opkuis achteraf heb je tijd genoeg. Belangrijk is dat je alles op het gemak doet en je niets overhaast moet doen. Je kunt bijvoorbeeld ook experimenteren met cupcakes en verschillende toppings, versieringen, smaken,...Indoor sport 
Ter plaatse lopen, jumping jacks, squats, sit-ups, pompen, Pilates, gewichtheffen,... Allemaal mogelijk binnenshuis. Kijk op Youtube voor een breed arsenaal aan oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Indien je geen gewichten thuis hebt liggen kun je simpelweg twee grote flessen met water vullen en daar gelijkaardige oefeningen mee doen.Ook met een simpele stoel kun je al heel wat spiergroepen trainen. Slecht weer is dus absoluut geen excuus om niet te sporten, remember that :)
We spelen een spel vanavond! 
Tijd om jullie spelletjeskast even open te trekken en er een gezellige gamenight van te maken. Zorg voor een hapje, drankje en eventueel extra vrienden op bezoek om de avond onvergetelijk te maken. (Onze spelverzameling is eerder aan de zielige kant en heeft nood aan uitbreiding, zoals je hieronder ziet...)


Movie-marathon
Nodig vrienden uit voor een supergezellige filmmarathon of kruip gezellig voor de tv met je partner. Maak het donker in de kamer, zorg voor wat kaarsjes, snacks en drank. Om eens iets nieuws te proberen kun je een matras voor je televisie leggen, met vele kussens en dekens. Plezier gegarandeerd!


Quality Me-time
Een regenachtige dag is ook de perfecte gelegenheid om tijd te nemen voor jezelf. Geef jezelf een bad vol schuim, geurkaarsen en een rustig muziekje. Rust even uit met een gezichtsmasker en een theetje bij de hand, geef je nagels een kleine mani-of pedicure en geef ze een fris kleurtje. Je voelt je achteraf tiptop in orde en die regen ben je ondertussen al lang vergeten.


Tijd voor die grote lenteschoonmaak? 
Oké, mijn excuses dat ik hierover begin, maar wanneer komt het er anders van? Op een zonnige dag staat je hoofd waarschijnlijk niet op kuis-modus. Profiteer van de regen en haal alle kamers ondersteboven om ze daarna een goeie (kuis)beurt te geven. Zet de radio op een luid volume en zing gerust luidkeels mee (met toestemming van je andere huisgenoten uiteraard^^). Zie je ertegenop? Denk dan maar aan hoe gelukkig je zal zijn als je huisje er terug helemaal proper uitziet. Dan mag je een jaar op je lauweren rusten voor een volgende uitgebreide schoonmaak.


Veel plezier & hopelijk betert het weer snel :)

Eva. X