Chocolate Chip Cookies

Mmm, wie houdt er niet van, lekkere American cookies met krokante chocolade.
Iedereen kent ze wel, en bovendien zijn ze super gemakkelijk zelf te maken! Yes!


Volgende zaken heb je nodig (voor 4 personen):
1. Neem een grote kom en meng het bloem, de bakpoeder, suiker en havervlokken. Meng dit geheel aan de hand van een keukenmachine of met de hand, voor diegene die niet bang zijn om zich vuil te maken.

2. Doe de boter (op  kamertemperatuur), het ei en het zakje vanillesuiker erbij en roer alles goed door. Om een vaste deegklomp te bekomen kun je het achteraf goed kneden met je handen.

3. Snijd de chocolade in brokken. Overdrijf gerust, grotere stukjes zorgen voor meer chocoladesmaak in je koekje. De stukjes die ik sneed waren iets te klein waardoor de chocoladesmaak minder aanwezig was. Doe de brokjes daarna bij het deeg.

    

4. Meng en kneed het geheel tot alle chocoladestukjes even verdeeld zijn in het deeg.

5. Rol de deegklomp in een stuk vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast gedurende 30 minuten.

6. Verwarm de oven voor op 180°C, neem de bakplaat er uit en leg er bakpapier op.

7. Haal het deeg uit de koelkast en rol balletjes naargelang de grootte die je wenst. Druk ze vervolgens plat en plaats ze op de bakplaat met zeker 1,5 cm tussen elkaar. Zorg ervoor dat je koekjes even groot zijn? Zo niet, rol en plet ze opnieuw.

8. Plaats de bakplaat met deeg in de oven gedurende 20 minuutjes.

 

Opmerking: Na de 20 minuten kan het zijn dat het koekje nog zacht aanvoelt. Dit is volkomen normaal, naarmate de koek afkoelt, zal hij ook krokanter worden. Wacht dus nog eventjes met opeten!

Tadaaaa!! 


Smakelijk! x
Eva