Chocolate Cupcakes! Mmm...

Tijd voor een receptje.

Gisteren maakten we heerlijke chocoladecupcakes met vanillebotercrème als topping. Dit is alvast ons eindresultaat.




Wat heb je nodig voor het maken van 8 cupcakes?
125 ml zure room
2 eieren
Snuifje zout
50 gram boter
1 zakje vanillesuiker
50 gram witte suiker
50 gram donkerbruine suiker
25 gram cacaopoeder
135 gram zelfrijzende bloem

Hoe ga je te werk?
1. Verwarm de oven voor op 140°C gedurende 25 minuten.
2.  Zeef de bloem en het cacaopoeder boven een grote kom. Voeg daarna een snuifje zout , de witte-,bruine- en vanillesuiker eraan toe en als laatste de zachte boter.
3.   Mix het geheel tot je een structuur van grof zand bereikt.
4.  Doe in een andere kom de zure room en twee eieren. Klop deze door elkaar.
5. Giet geleidelijk het mengsel in de grote kom met het suiker-en cacaomengsel. Mix alles goed door tot het mooi egaal is.
6.  Doe papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul ze voor 2/3 met het beslag. 
7. Steek ze in de oven gedurende 25 minuten.
8. Na de 25 minuten doe je de oven uit, maar laat de cupcakes nog 5 minuten afkoelen in de oven.
9. Haal ze daarna uit de oven en laat ze goed afkoelen.


















Wat heb je nodig voor het maken van de topping?
Voor onze topping hebben wij voor de ‘easy way out’ gekozen met botercrèmepoeder met vanillesmaak. Deze is onder andere verkrijgbaar in de Blokker voor slechts € 1,99. Ook in andere smaken verkrijgbaar.




















Het enige dat je hoeft te doen is het poeder mixen met 500 gram zachte boter tot een mooi egaal geheel.
Je kunt het zo op de cupcakes smeren, of in een spuitzak doen en zo je cupcake mooi versieren !





















Tip: zorg zeker dat je cupcake voldoende is afgekoeld, anders smelt de botercrème snel en krijg je dit resultaat: L






















De cupcakes waren zeer lekker en de chocoladesmaak was sterk aanwezig. Ook de botercrème en de versierelementen geeft er een zoete toets aan. Zeker het proberen waard!