5 redenen om naar Slovenië te gaan

Vorige week ben ik een weekje naar Koper, Slovenië gegaan. Ik werd helemaal verliefd op het land en deel dus graag 5 redenen mee waarom ook jij eens moet gaan!


N° 1: Rustig
Wel jah, het is er rustig als je buiten het seizoen gaat. Maar laten we er nu van uit gaan dat je buiten het seizoen naar Slovenië gaat, dan zijn er niet veel (lees: bijna geen) mensen op straat. Lawaai is er miniem, dus je bent helemaal relaxed!


N° 2: Natuur
Je hebt echt alles in Slovenië. Je hebt de kust, de bergen, het bos, ... Voor natuurliefhebbers is Slovenië dus een echte must om naar toe te gaan. Het uitzicht is echt prachtig!

N° 3: Ljubljana, Portoroz, Piran en Koper
Ljubljana is de hoofdstad, maar in tegenstelling tot andere hoofdsteden is Ljubljana heel klein. Het is mogelijk om alles te voet te bezoeken. De stad heeft voor elk wat wils. Voor de shopfanaten heb je een winkelstraat en de vele markt kraampjes. Voor de natuurliefhebbers heb je een heel groot park, nl.  park Tivoli. Voor de mensen die het liefst een beetje geschiedenis opsnuiven heb je een mooi groot kasteel (die trouwens ook heel erg kindvriendelijk is). En als laatste heb je ook voor de mensen die graag eten heel veel restaurantjes!

Portoro z is klein stadje gelegen aan de kust. Dit is een heel toeristisch stadje, tijdens het seizoen zou het daar dan ook vol lopen met mensen. Maar buiten het seizoen kan je rustig alleen genieten van de warme zon op het strand.

Piran

Piran is een kleine havenstad. Ook in deze stad kan je lekker eten en kan je shoppen. Maar ik vond deze stad zo leuk omdat je ook naar een kerkje kan gaan. Als je bij het kerkje stond had je een heel mooi uitzicht. Langs de ene kant zag je Kroatië en langs de andere kant zag je Italië, zeker de moeite waard!


Koper
Nog een ander havenstadje is Koper. Koper is ook niet zo groot, maar wel een heel leuke stad. Als je gaat raad ik je zeker aan om buiten aan het water te picknicken wanneer de zon ondergaat. Leg leuke muziek op en je avond zal zeker geslaagd zijn!
N° 4: De handgemaakte, unieke juwelen
Oké in elk land kan je wel zelf gemaakte juwelen kopen, maar hier vind je echt veel winkeltjes en kraampjes met mooie zelfgemaakte juwelen. Mijn 2 favorieten: Irena Nose (te vinden in ljubljana, binnenkort heeft ze een webshop!!) en DoriB. Gallery (gelegen in Piran)

N° 5: Italië / Kroatië
Wel ja, dit telt vooral als je aan de kust verblijft, maar je kan dus heel makkelijk eens een dagje naar Italië en naar Kroatië gaan. Wel zal je gebruik moeten maken van een bus die niet zo vaak rijdt, of je kan uiteraard ook met een taxi gaan.


Ik hoop dat jullie ook zin hebben om eens naar Slovenië te gaan. En als je gaat eet dan zeker eens het overheerlijke dessert: Kremsnita!

Kremsnita mmmmmm lekker!